Taart van de meiden gaat veranderen

Gepubliceerd op 17 juni 2018 13:42

Hoi allemaal,

Ik weet niet of jullie er op zitten te wachten maar ik ga lekker bloggen. Ik ga jullie regelmatig op de hoogte te houden van de gang van zaken achter de schermen bij Taart van de meiden. Misschien af en toe een receptje of wat feiten en fabels in de bakwereld.

Wie zijn wij nou eigenlijk?
Nou Taart van de meiden is in meervoud maar eigenlijk komen alle taarten uit mijn handen. Ik Iris de Boer ben het brein achter de taarten. Maar de naam is gebaseerd mij en mijn vrouw. Ik ben getrouwd met Kim en onze omgeving noemen ons dan ook de meiden. ‘He daar heb je de meiden’ of ‘Kom je lekker bij ons eten meiden?’
Dus de taarten en alles wat met Taart van de meiden te maken heeft komt van mij, Iris. Maar zonder de steun van mijn vrouw (voornamelijk proeven) zal de taart van de meiden niet zijn zoals het nu is.

Hebben Jullie al vernomen dat ik mij dit jaar weer heb ingeschreven voor ‘Heel Holland Bakt’. We gaan het zien wat het wordt. Ik schrijf mij nu al voor de 3e jaar in. En het is hem steeds niet geworden. Dus gaan jullie voor mij duimen! Als het hem wordt zal ik eerst door de voorrondes heen moeten. Maar als jullie mij dan ooit achter zo mooie aanrecht zien staan naast André van Duin (Ik zal een handtekening voor je vragen Kim) of Martine Bijl dan beloof ik jullie er alles over te vertellen en jullie te laten proeven van alles wat ik thuis moet oefenen en moet testen.

 

Nou zit ik al een tijdje te broeden om een bepaalde richting op te gaan met mijn taarten. Zo vind ik de Amerikaanse bak stijl echt mijn ding. Kenmerkend van de Amerikaanse bak stijl zijn de hoge taarten. Minimaal 10 centimeter hoog met echte stevige smaken. Hieronder wat voorbeelden die ik ben tegen gekomen. Deze heb ik niet zelf gebakken (nog niet). Maar dit is wel de stijl waar ik met Taart van de meiden mee naar toe wil werken.

 

Ook wil ik geen cupcakes meer maken maar mij richten op klein gebak in de vorm van tartelettes. Deze zullen allemaal 7 a 10 cm groot worden maar de smaak en uitstraling zal allemaal verschillen. Net als de cupcakes zal ik deze per 6 aanbieden. Maar dit is zeker leuk voor bij de koffie!

 

Taart van de meiden wordt echt even anders. Ook de fondant taarten zal ik wel blijven bakken maar daar wil ik mij minder op gaan focussen. Hoge taarten, met of zonder drip randje, afgesmeerd met een chocolade ganache, in kleur naar wens en eetbare decoratie in thema. Zijn een beetje de kern woorden waar taart van de meiden zich op wil gaan focussen. Dus allemaal net even anders.

Er is dus werk aan de winkel. Verwacht dat dit niet aankomende maanden dit allemaal op de website zal staan. Maar stukje bij beetje komt het er aan.

Als jullie vragen hebben of taarten wilt bestellen neem dan gerust even een kijkje op de vernieuwde website www.taartvandemeiden.wordpress.com
En als je wat wilt bestellen kan je een e-mail sturen naar taartvandemeiden@hotmail.com

Ik hoop dat jullie mijn blogs een beetje leuk zullen vinden!

 

Met vriendelijke groet,
Iris de Boer

 

 

P.S. IK BEN DYSLECTISCH. DUS HET KAN ZO ZIJN DAT ER WAT STIJL EN SPELLING FOUTEN IS STAAN. LEKKER LATEN STAAT. IK DENK DAT JULLIE MIJ WEL BEGRIJPEN. ZO NIET GEEF HET EVEN AAN DAN ZAL IK ER EENS NAAR KIJKEN.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.