Hoe mijn deelname aan Heel Holland bakt verliep

Gepubliceerd op 9 december 2018 15:18

Sinds een jaar of vier vul ik trouw in januari het inschrijfformulier in voor Heel Holland bakt. Maar dit jaar gebeurde het. Ik werd uitgenodigd voor de selectie dag. Ik was 1 van de 500. Nieuwsgierig hoe dit avontuur verliep? Lees dan snel verder.

Volgens mij was het eind januari dat de inschrijfperiode van dit seizoen zou sluiten. Een paar dagen voor de sluiting heb ik het inschrijfformulier ingevuld en opgestuurd. En toen was het wachten geblazen.

Ergens in April lag hij er dan in eens een brief. Toen ik hem las maakte mijn hart echt een sprongetje. Ik ben gewoon uitgenodigd voor heel Holland bakt!! 

Toen ik uiteindelijk al mijn familie, vrienden, collega had verteld dat ik was uitgenodigd besefte ik pas dat dat misschien helemaal niet mocht. Lekker handig Iris, dacht ik bij mijzelf. Ach ja kon het nu toch niet meer terug draaien.

In de brief stond dat ik 1 van de 500 was en dat ik later bericht kreeg met datum tijd en locatie.

Uiteindelijk kreeg ik het bericht waar ik heen mocht en hoe laat. Het was op Moederdag. Chips!! Die dag zou ik nog met mijn been in het gips zitten. Ik had een te korte achillespees die door middel van 6 weken gips weer op lengte moest zijn.  In de brief stond specifiek dat ik alleen moest komen in verband met de verwachte drukte.

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en gemaild of mijn vrouw Kim mee mocht. Was geen probleem. Uiteindelijk de hele zaterdag in de keuken gestaan om de perfecte worteltaart te bakken. Het zou het weekend een erg warm zijn dus moest daar rekening mee houden met het maken van mijn taart. Zoals je hierboven kan zien was ik niet de enige. De rij was erg lang. 

Het grappige was dat zelfs in de rij in het gras nog de laatste details van de taarten werden aangebracht. Ik had hem goed ingepakt en in een grote koel houd doos ingepakt. Echter had mijn taart toch wat verlepte indruk achter gelaten van de reis. Ik had eetbare bloemen en honey crum gebruik. De bloemen waren wat dorstig en de honey crum was wat gesmolten. Het deed hem niet af van de smaak maar was natuurlijk wel even balen. 

Uiteindelijk hadden we ons aangemeld. (na een uur in de rij te hebben gestaan op krukken). Toen mochten we weer wachten. we hebben uiteindelijk nog een keer 2 uur gewacht. We gingen in 2 groepen. de eerste groep mocht naar tent deel 1. En wij konden weer wachten. Het was gezellig. Iemand had heerlijke macarons over. Die hebben we natuurlijk op gegeten. En we hebben even bij iedereen gespiekt wat voor creaties er waren gemaakt. We kregen na wat uitdrogingsverschijnselen eindelijk wat koffie. Gelukkig had ik een stoel en konden we zo de tijd wat verdoen.

Toen de laatste groep opgeroepen werd om naar de tent te mogen kwam iemand van de organisatie naar mij toe of ik misschien met een golf karretje opgehaald wou worden. Het was namelijk nogal een stukje lopen. Ik dacht ja natuurlijk. Dat is super. Hoef ik niet met mijn krukken door het natte gras. Want het had ondertussen wat geregend. Nou ze ging het regelen. Echter duurde het wel even. 

En ja hoor daar zag ik in de verte een golf karretje aan komen. Echter liep er een hele camera ploeg mee en zat André van Duin achter het stuur. We zeiden nog dat dat wel niet voor ons zou zijn. Maar toen kwam hij aanlopen en ja hoor hij kwam direct op ons aflopen en vroeg hoe het met mij ging en of ik een lift had besteld.

Je kon mij opvegen van de zenuwen maar vond het ook wel weer heel grappig. Ja natuurlijk had ik die lift besteld. En zo mocht ik mee. Ik voorin. krukken ergens tussen gevouwen. Kim achterin en de taart in het bakje. 

Nou daar gingen we dan. Stukje rijden stoppen. film ploeg weer stukje verder staan. weer stukje rijden enz enz. Dus een hele happening. Uiteindelijk zagen we waar de hele groep moesten staan. En uiteindelijk ook weer moesten wachten. Ik dacht André zet mij achter de rij eruit en kon dan wachten tot ik aan de beurt was. Maar nee hoor Hij scheurde langs de hele rij en werd voor langs afgezet, en de eerste proef tent was van mij. Een van de meiden waar we veel mee hebben geklets heeft onderstaande filmpje gemaakt. Als je goed kijkt zie je mij en kim in het karretje doodsangst uitslaan. 'Mn Taart mn Taart' zei ik nog. Maar nee vol gas over het veld.

Er waren een stuk of 10 tenten met verschillende prominenten van Heel Holland bakt. Hans de vorige winnaar had ik gezien. Jannie en Robert en nog vele andere. Ik Mocht in de tent waar Marjolein, een van de finalisten van 2017, mijn taart ging proeven. Zij was samen met een bakker van  Roberts bakkerij. Ik mocht mijn taart neerzetten. Hij viel bijna van de taartschaal maar kon hem nog op tijd redden. Ze hadden een klein stukje geproeft. Ze vonden hem lekker. Smeuïg en se sinaasappel maakte de wortel taart erg fris.

Ze hadden nog wat vragen over mijn bak kunsten. En zo stond ik binnen 5 minuten weer buiten de tent. Alles was gefilmd. de tent was te klein om de hele film ploeg te herbergen maar het ging goed.

Ik kon mijn taart weer inpakken. André en Kim hadden samen op mij gewacht en zo kon ik weer mee in de golf kar. halverwege het terrein moest ik nog even op de foto. Ik denk voor mijn looks hahah. En uiteindelijk bracht André mij weer met piepende banden langs de mensen die zeker nog ruim een uur moesten wachten weer terug naar het begin. We hebben stiekem nog even gevraagd of we op de foto mochten. gelukkig mocht dat.

We hebben afscheid genomen. Ik had nog een brief gekregen met wanneer ik bericht kreeg. En zo konden we weer naar huis.

Eenmaal thuis hebben we de taart die ondertussen nog verder was verlept opgegeten bij mijn ouders. Door alle spanning en hectiek heb ik geen goede foto gemaakt van mijn taart. 

Uiteindelijk 2 maanden later kreeg ik het bericht dat ik het niet ben geworden. Helaas. Maar ik kijk er met heel veel plezier op terug. 

Dus vanavond kijken op NPO 1 om 20.25 dan begint de eerste aflevering van Heel Holland bakt. Misschien ben ik ook wel te zien. 

 

Houden jullie mij ook in de gaten want ik ga wekelijks een blog schrijven over de technische opdracht. Dat is de opdracht wat elke aflevering de deelnemers als 2e moeten doen. Ik ga deze ook bakken en zo mijn ervaring met jullie delen.

Ook zal ik het recept met jullie delen. Dus jullie kunnen met mij mee doen.

Dus Klaar? Bakken maar!...

Met vriendelijke groet,

Iris de Boer


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.